Главная » Статьи » Домашний вопрос » кулинария

Кулінарне 'SOS', або що робити, якщо...(украинский язык)
Випічка з великою
кількістю жиру
 — Щоб така випічка не вкрилася жировою плівкою, надлишки жиру слід видаляти за допомогою паперових серветок. Жирова плівка застигає і стає твердою, внаслідок чого погіршується смак випічки.

Взялося грудками  — Віничком збити страву в піну, якщо ж це не допоможе, то протерти через сито і, додавши трохи води або жиру, перекласти в іншу каструлю та довести до кипіння.

Галушки занадто тверді  — Дрібно порізані галушки обсмажити на сковороді в невеликій кількості жиру, додавши смажену цибулю та сало. Солодкі галушки, замість цибулі і сала, посипати ванільним цукром або цукром з корицею і подати до столу із солодким соусом або компотом.

Галушки ось-ось розваряться  — Воду, в якій варяться галушки, швидко загустити невеликою кількістю розведеного у воді борошна.

Желатин застиг грудками  — Рідину, в якій розведений желатин, ще раз розігріти і дуже добре розмішати.

Зів'яв салат  — На кілька хвилин опустити його в холодну воду.

Зморщилися яблука  — На деякий час покласти їх у холодну воду, поки шкірка не розгладиться.

Луснуло яйце  — Загорнути у фольгу і варити далі.

Не застигає холодний пудинг  — Пудинг розрізати і ввести в нього білкову піну або додати замочений у холодній воді та розведений у невеликій кількості гарячої води желатин.

Не збиваються вершки  — Подати до столу з кавою.


Пиріг дуже сильно
підрум'янився, а
середина не
пропеклася


 — Накрити пиріг пергаментним папером і випікати далі.

Пиріг не відстає
від форми
 — Фігурні краї форми на кілька хвилин обгорнути вологим рушником. У формах з прямими вертикальними стінками відділити краї пирога від форми за допомогою ножа.

Пиріг розвалився
під час випікання
 — Його можна спожити, як запіканку. Дрібно порізати, змішати з молоком або розмочити, вкласти у змазану жиром вогнетривку форму та покрити шматочками вершкового масла. До запіканки подати солодкий соус.

Підгорів пиріг  — Темний підгорілий шар пирога (за винятком пирогів із фруктами і сиром) після остигання зняти за допомогою тертки і покрити пиріг шаром цукрової пудри або шоколадної глазурі.

Підгоріло масло або
жир


 — Продукт шкідливий для здоров'я, викинути!

Під час запікання підгорів сир  — Обережно зняти підгорілий сир, замість нього покласти інший шматочок сиру і запекти ще раз.

Пригоріла страва  — Суп перелити в іншу каструлю. У печені відрізати пригорілу частину. Картоплю викинути.

Пригоріла каструля  — Залити її водою, додати очисний засіб, розігріти відчистити щіткою.

Проросла картопля  — У такої картоплі під лушпайкою є невелика кількість отруйних речовин, тому чистячи її, треба зрізати товщий, ніж завжди, шар лушпайки, картопляний відвар злити.

Рис розварився
на кашу
 — Обсмажити на сковороді в жирі, поставити в нагріту духовку і підсушити.

Розвалилася риба  — Видалити кістки і залити її яким-небудь незвичайним соусом або зробити з неї рибний салат.

Розвалилися галушки  — Протерти через сито і заправити ними суп.

Розварилася картопля

 — Приготувати з неї картопляне пюре.
Розварилися макаронні вироби  — Використати для супу. Можна також зцідити воду, з'єднати їх з яєчним жовтком, обсмажити на сковороді і на смак заправити солодкими або гострими приправами.

Розварилися овочі  — Злити воду, овочі змішати з картопляним пюре і подати до столу, як горохове, морквяне або будь-яке інше пюре. Можна зробити з них овочевий суп-пюре.

Скисли вершки  — Використати, як сметану.

Суп або соус перенасичений приправами

 — Розвести невеликою кількістю молока, бульйону або вершків (вводити поступово), соус розводити не дуже сильно.

Страва пересолена  — Розвести молоком, вершками, бульйоном або водою.


Источник: http://cookingzone.net/ip/sos/sos.html
Категория: кулинария | Добавил: overlook (31.12.2007)
Просмотров: 872 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

OVERLOOK MEDIA GROUP © 2007-2012
Все диалоги ведутся по e-mail: kazochka@i.ua
Перепечатка материалов сайта КАЗОЧКА  возможна только при указании прямой ссылки  www.kazochka.com.ua